Etli ve etsiz patlıcan güveç hazırlanabilir. Etli olanı için kemikli etler daha başarılı sonuç verecektir. Burada parçalanmayan kemikler kullanılmalıdır. Buna örnek kaburga j-kısmı verilebilir. Buttan çıkan kemikler ufalandıkları için yemek esnasında tehlikeli olabilir.
Ama kaburga kemikleri daha esnek ve küçük olduklarından bu sorun daha az yaşanır. Kasaptan güveçlik etli kaburga kemiği isteyebilirisiniz. Onlar buna göre bilerek gerekli hazırlığı yaparak etinizi size vereceklerdir. Aşağıda Patlıcan Güvecine ne yakışır görebilirsiniz.
Sarı Mercimek Çorbası
Sarımercimek son yıllarda faydalarından çok bahsettiren bir baklagildir. Bu çorbayla yapılacak açılış gayet başarılı olacaktır.
Çalı Fasulyesi
Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi, Patlıcan Güvecin en destekleyici lezzeti olarak kabul edilir.
Deniz Börülcesi
Deniz börülcesi çok faydalı bir yiyecektir. Menü için de çok uygun bir zeytinyağlı olarak kalabilir.
Köz Biber Dolması lor peynirli
Minik dolmalar üstelik közlenmiş biberler içinde. İçleri lor peyniri ile dolu bu harika lezzet, patlıcan Güvece çok keyif katacak.
Pastırmalı Tava Böreği
Pastırma misafirleriniz de seviyorlarsa tava böreğinde çok başarılıdır.
İç Yağlı Bulgur Pilavı
Bu pilav Patlıcan Güveciyle görsel hem de lezzet şovunu yapar. İç yağ sevmeyenler tereyağı da kullanabilirler.
Şöbiyet
Tatlılardan şöbiyet her zaman mutluluk vericidir.
Yukarıda patlıcan güvecine en yakışan lezzetler sıralanmıştır. Masada mevsime göre salata da bulundurulmalıdır. Ayrıca içecek olarak mevsimine göre hoşaf ya da kompostolar da yapılabilir. Çeşitli şerbetler de özellikle Ramazan ayları için düşünülebilir.
Patlıcan güvecinde tek güveç kabı yerine, yemeğe gelecek konuklanınız sayısınca ayrı ayrı güveç kapları kullanmanız hem sunumda hem lezzette faiklılık yaratmanızı sağlayacaktır Güveçlerinizin üzerlerini lütfen alüminyum folyo ile kapamayın.
Bunun yerine bu kapların elde yapılan hamur ile kapatılması daha sağlıklı ve de lezzetli olacaktır. Güveçlerin iyice pişmeleri için ağır ateşte en az 3 saat pişmeleri önerilir.
Patlıcanların daha lezzetli olmaları için en az 1 saat tuzlu suda bekletilmeleri ve bol su ile durulanmaları çok önemli diğer bir ayrıntıdır.