Güveç Türk mutfağının en ağır yemeklerinden biri olarak bilinir. Yapması zahmetli, yemesi ise çok lezzetlidir. Güveç kişiye göre tek tek güveç kaplarında yapılırsa, misafir için ciddi bir şov yapılmış olacaktır. Üzerinde irmikten bir tabaka yapılırsa da alüminyum folyo gibi zararlı bir malzeme kullanılmasına gerek kalmayacaktır. Güveç yağlı parça etle yapılmalıdır. Ekstra her güveç kabına 1 yemek kaşığı tereyağı da bırakılmalıdır.
Güveç yemekleri ne kadar yağlı olursa o derece lezzetli olarak algılanabilir. Aşağıda güveçle iyi anlaşan lezzetleri görebilirsiniz.
Pazı Çorbası
Pazı çorbası bu yemeğin başlangıcı için uygundur. Acı severler pazı çorbasını pul biber ile acılandırılabilmektedirler. Pazı çorbasına ayrıca çok çeşitli baharatlar da eklenebilmektedir.
Herkes kendi damak tadına göre buna karar vermelidir. Fakat gelecek misafirlerin sağlık durumlarının bilinmesi de önemlidir. Bazı baharatlar bazı rahatsızlıklarda net olarak tetikleyici kabul edilmektedir. Baharatları dikkatli seçmek misafirler adına çok önemlidir.
Kaşık Salatası
Her şeyden ama minicik minicik kesimle salatanıza ekleyebilir, ortaya rengârenk bir sağlık buketi bırakabilirsiniz.
Pilav
Pirinç pilavı uygundur. Tereyağlı pilav yani hafif sararmış olan pilav güveç için en doğru tercihtir.
Şakşuka
Zeytinyağlı olarak düşünülebilir. Bunun haricinde naneli kabak yemeği de ikramda keyifli olacaktır.
Su Böreği
Masaya dilimlenmiş ve alttan ısıtmalı olarak getirilmiş su böreğinde peynir daha doğru bir tercih olacaktır. Bu sayede börekler soğuyup sertleşmeyeceklerdir.
Saray Sarması
Güveç Osmanlı mutfağının en gözde yemeklerinden olduğundan, tatlıda saray sarması isabetli bir karar olacaktır.